Over Jolanda

Ik ben Jolanda Rijneveld, getrouwd en moeder van twee kinderen waarvan een ADD heeft en de ander ADHD.

Zelf heb ik als volwassene de diagnose ADD gekregen, waardoor veel puzzelstukjes op hun plek vielen. Je zou dus gerust kunnen zeggen dat ik ‘ervaringsdeskundige’ ben, maar ik ben daarnaast ook opgeleid als AD(H)D coach. Verder is mijn achtergrond NLP Practitioner en SPH richting Toegepaste Psychologie. Ik heb inmiddels ruime ervaring opgedaan als hulpverlener en coach.

Ik kreeg destijds bij mijn eigen diagnose direct medicatie voorgeschreven en een paar gesprekken om dit goed in te stellen. Dit was op de lange termijn niet de juiste oplossing voor mij en ik miste handvaten om er zelf beter mee om te kunnen gaan. Dit was voor mij de aanleiding om verder te gaan studeren en de nodige kennis hiervoor op te doen.

Tijdens mijn opleiding leerde ik op een andere manier naar AD(H)D te kijken. Ik weet nu wat er in je hoofd en in je lijf gebeurd als je AD(H)D hebt en wat je kunt doen om beter met prikkels om te gaan. De opleiding heeft me geholpen om meer in balans te komen en anders om te gaan met mijn ADD. En ik had daarna een nieuw doel: vanuit mijn eigen praktijk ook anderen deze tools meegeven en verder helpen. Sinds 2016 werk ik vanuit mijn coachpraktijk De AD(H)D Coach. Ik help je graag om (weer) de blije versie van je zelf te vinden!

Mensen ervaren mij meestal als rustig, toegankelijk en open. Ik heb zelf een christelijke levensovertuiging, maar mijn begeleiding heeft geen christelijke inslag – tenzij jij erom vraagt. Het maakt mij ook niets uit wat jouw geloofsovertuiging is, iedereen is welkom!