Leestips

Deze boeken kan ik je van harte aanraden om te lezen

 Grip, Rick Pastoor

In dit boek beantwoord hij o.a. de vraag: hoe bewaar je overzicht met die uitpuilende mailbox, overvolle agenda en eindeloze takenlijst?

 Focus AAN/UIT, Mark Tigchelaar

Hoe kun je jouw werkdag dusdanig indelen dat je meer af kunt krijgen in minder tijd? Lees meer over de 4 concentratielekken en krijg waardevolle handvaten om je werkdag effectiever in te delen.

 4 Stappen naar een sterkte identiteit, Dr. Henry Cloud


Door AD(H)D kan je zelfbeeld een flinke deuk oplopen. In dit boek leer je hoe je een sterke identiteit kunt vormen. Het gaat o.a. over hechting, grenzen en verantwoordelijkheid nemen. Het is geschreven vanuit een christelijke achtergrond.

 Hulpgids ADHD


De schrijvers van dit boek benaderen de problematiek als een ‘potentiële zegen’. Het geeft je meer informatie vanuit een positief uitgangspunt. Het boek omvat vier delen: hoe is het om ADHD te hebben, drie verhalen die het verhaal vertellen, de diagnose ADHD stellen en de behandeling van ADHD.

 AD(H)D, hoe krijg je het uit je hoofd?, Cathelijne Wildervanck


Cathelijne heeft een verfrissende kijk op AD(H)D.  In dit boek legt ze uit waarom zij anders kijkt naar ADD en ADHD en wat dit jou op kan leveren. Naast met veel humor geschreven tekst staan er ook oefeningen in waarmee je zelf aan de slag kunt gaan.

 Wonderlijke Wazigheid, Tirtsa Ehrlich


Dit is een prachtig boek, geschreven voor tieners met ADD. Veel informatie, ervaringen van anderen en tips en trucs hoe je ermee om kunt gaan. Herkenning van A tot Z!

 Vier vragen die je leven veranderen, Byron Katie

Byron beschrijft de vier vragen die (inderdaad) je leven kunnen veranderen. Want hoe we het leven ervaren heeft alles te maken met onze gedachten hierover en ons gedrag komt hieruit voort. Met dit boek leer je hoe je jezelf deze 4 vragen kunt stellen en anders in het leven kunt gaan staan.

 


 

Het Volle Hoofdenboek, Linde Kraijenhoff

Dit boek is geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar die last hebben van een vol hoofd. Niet alleen voor kinderen met ADD of ADHD, maar ook voor kinderen met autisme of dyslexie.

In het (werk)boek komen verschillende vragen aan bod: hoe komt het zo druk in mijn hoofd? wat kan ik doen om het rustiger te maken? Een boek met leuke plaatjes, oefeningen en plek om zelf te tekenen hoe vol je hoofd zit. Er staan ook praktijkverhalen in van kinderen die een vol hoofd hebben en wat ze eraan hebben gedaan om dat op te lossen. Super leuk om samen met je kind dit boek te lezen en de opdrachten te doen!