Categorieën
Leven met ADD/ADHD

Je tijd beter inschatten en doelen halen

De vraag-van-vandaag was: hoe komt het dat ik niet aan sporten toekom terwijl ik het wel wil? Conclusie: ik plan teveel dingen voordat ik weg moet en kom daardoor in tijdnood. En ga vervolgens niet sporten. Meh. Een typisch AD(H)D dingetje trouwens: moeite met tijd inschatten. :-} Vandaag is het me wel gelukt om ruim op tijd te vertrekken en daadwerkelijk te gaan sporten. Yeeej! En hoe is dat zomaar gelukt?

Wat werkt het toch goed om af en toe je prefrontale cortex even lekker te laten werken. Je wat? Je prefrontale cortex; die helpt je o.a. om te kijken waarom iets wel of niet werkt en zet je dus in de ‘leerpositie’. De vraag-van-vandaag was: hoe komt het dat ik niet aan sporten toekom terwijl ik het wel wil?

Conclusie: ik plan teveel dingen voordat ik weg moet en kom daardoor in tijdnood. En ga vervolgens niet sporten. Een typisch AD(H)D dingetje trouwens: moeite met tijd inschatten. ?

Vandaag is het me wel gelukt om ruim op tijd te vertrekken en daadwerkelijk te gaan sporten. Yeeej! En hoe is dat zomaar gelukt?

Ik bedacht de avond ervoor hoe laat ik uiterlijk moest vertrekken om op tijd te zijn in de sportschool, en zodanig dat ik nog tijd had om me daar om te kleden. Kwart voor 10 moest ik vertrekken om op tijd te zijn. Oké duidelijk. Daarna heb ik gekeken wat ik die ochtend nog kon doen vóór het sporten en waarmee ik om half 10 zou kunnen stoppen. Inderdaad, een kwartier te vroeg omdat er altijd wel iets tussendoor komt, omdat je nog even naar de wc moet, omdat je je sleutels kwijt bent….nouja dat soort dingen.

En zo kwam het dat ik vandaag én gesport heb, én veel werk af heb gekregen. Met mijn dopamine gehalte zat het dus wel goed vandaag ?.

Wat doe jij om je doelen te behalen? Om de dingen te doen die écht belangrijk voor je zijn?