Categorieën
Leven met ADD/ADHD

Help, mijn leven is een chaos! Waar moet ik beginnen?

Ik zie bij veel mensen met AD(H)D dat ze door de bomen het bos niet meer zien. Op allerlei gebieden in hun leven loopt het niet zoals ze willen, maar het lukt maar niet om het op te lossen. Moedeloos wordt je ervan!

Ken jij dat ook? Het voelt als zwemmen tegen de stroom in en het kost je bakken met energie! Hoe kom je er dan achter waar je moet beginnen om je leven weer op de rit te krijgen? En hoe doe je dat dan?

Daarvoor is het model the Wheel of Life een heel mooi hulpmiddel in coaching. Geen overzicht hebben geeft het gevoel dat je geen controle hebt over je leven en dat veroorzaakt angst, piekeren etc. Niet fijn! Door the Wheel of Life weet je waar je kunt beginnen en weet je ook welke stappen je kunt nemen om te verbeteren. Met kleine stapjes, dat wel, maar dan kom je er ook. ?

The Wheel of life, dat ziet er zo uit:


Hoe werkt het?
Per vak vul je in hoe tevreden je over dit deel van je leven bent. Na het invullen van het wiel kun je duidelijk zien waar je iets zou willen veranderen. Dan kan het er zo uitzien:

TheWheelofLife1 001.jpg

Als je wiel niet rond is, ‘rolt’ het niet lekker in je leven. Zo’n plaatje geeft al veel duidelijkheid waar de ‘pijn’ zit. Daarna gaan we kijken van welk van de vakken die het laagst ‘scoren’ je het meeste last hebt in je leven, want daarmee kun je het beste gaan starten. Daarna stel ik je nog een aantal verdiepingsvragen en gaan we kijken naar kleine, haalbare stappen en concrete doelen. En omdat we de doelen lekker klein houden ga je het ook echt doen! En bij elke succeservaring groeit je vertrouwen en je vermogen om door te zetten. Zo krijg je je leven weer langzaam maar zeker op de rit! 

Herken je jezelf hierin en wil je er iets aan doen? Bel of mail me dan even voor een kennismaking. Dat is een telefonisch gesprek van ca. 15 minuten. Dan kunnen we een afspraak maken voor een coachsessie en gaan we samen aan de slag. Je zult zien dat je binnen no-time weer overzicht hebt en goeie stappen maakt!

Oja, en als je niet in de buurt woont is dat geen enkel probleem. Deze oefening doe je ook heel makkelijk via Skype, dus ook als je verder weg woont kun je ook gewoon een afspraak maken. ?