Categorieën
Leven met ADD/ADHD

Druk-druk-druk!

We hebben het maar druk in deze tijd. Druk-druk-druk! Soms moet je zoveel ballen in de lucht houden dat je voor je gevoel helemaal klem komt te zitten.

Dan is het goed om even bij jezelf stil te staan. Want probeer maar eens te jongleren met 3 ballen tegelijk (of 3 sinaasappels, dat kan ook). Dat lukt niet zo makkelijk hé? Ja…..tenzij je Victor Mids heet natuurlijk. 😛

En probeer het daarna eens met twee ballen te doen. Lukt al beter hé? Precies!?

Als jongleren met 3 ballen niet lukt, dan is het dus tijd om 1 bal neer te leggen. Dat is natuurlijk een metafoor, maar ik bedoel dat het soms goed is om iets wat je teveel is te laten liggen. Het gewoon te laten gebeuren en de boel te laten lopen. Het kan heel spannend zijn om dat te doen. Er zullen vast heel veel belemmerende overtuigingen bij je naar boven komen. ‘Dat kan ik toch niet maken’, ‘dan loopt het in de soep’, ‘wat zullen ze wel niet denken’, enz. enz.  

Maar als je het doet dan kan het zijn dat je erachter komt dat het eigenlijk niet zo erg is als het niet wordt gedaan, of dat jij iets op je had genomen wat eigenlijk jouw verantwoordelijkheid niet is. ? Hoe dan ook, durf het eens anders te doen!

Een andere optie is om te vragen of iemand anders die ene bal voor jou in de lucht wil houden. Durf om hulp te vragen! Dat is zo belangrijk. Niemand heeft er iets aan als jij overloopt, dus durf te vragen of iemand iets van je over wil pakken. 

Kijk eens van een afstandje naar alle taken waar je momenteel mee bezig bent. Doe net alsof je vanuit een helikopter naar jezelf en naar je bezigheden kijkt. Dan zie je vaak veel scherper wat je teveel is op dit moment.

Je balans zoeken kan soms lastig zijn. Het is voor mij altijd een issue in ieder geval. Mijn hoofd wil altijd meer plannen maken dan mijn lijf aankan ?. Gelukkig ken ik mijn ‘gebruiksaanwijzing’ inmiddels goed wat dat betreft.

Heb jij ook moeite met de balans vinden in je leven? Laat mij je dan helpen om die weer te vinden, zodat je meer kunt genieten van het leven en toch je doelen kunt bereiken.

Kom langs voor een kennismakingsgesprek, dan kijken we wat ik voor je kan betekenen. Bel me op 06 39 77 64 01 of vul het contactformulier in, dan bel ik je terug.