Werkwijze en tarieven

 

Zowel kinderen, jongeren als volwassenen kunnen bij mij terecht voor hulp bij allerlei zaken die direct of indirect met AD(H)D te maken hebben.

Te denken valt aan: 

 • problemen met school of studie
 • problemen op werkgebied
 • relatieproblemen
 • slaapproblemen
 • moeite met concentreren
 • moeite met organiseren en plannen
 • geen structuur in je huishouden
 • uitstelgedrag
 • faalangst
 • last hebben van een vol hoofd
 • een negatief zelfbeeld.

Een officiële diagnose van AD(H)D is niet noodzakelijk. Je kunt snel terecht, er zijn geen wachtlijsten.

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en wat je hulpvraag is. Soms is het lastig om een concrete hulpvraag te formuleren omdat er een aantal problemen bij elkaar zijn ontstaan.  Ik help je dan om de problemen samen te vatten en te verduidelijken, waarna we samen kijken wat het meest urgent is om mee te starten.

Als er van beide kanten een klik is maken we een afspraak voor het eerste coachgesprek. Je krijgt een indicatie van hoeveel gesprekken er ongeveer nodig zijn, zodat je weet waar je aan toe bent. Tijdens het coachtraject evalueren we regelmatig of de hulp het beoogde effect heeft.

Tijdens het coachen wissel ik gesprekken af met oefeningen, het is dus zowel praten als doen. We gaan heel praktisch aan de slag, gericht op wat jij nodig hebt en op jouw situatie.

Vaak kun je na enkele coachgesprekken zelf weer verder, maar veel mensen vinden het prettig om af en toe even terug te komen. Dat is voor ieder persoonlijk en gaat in goed overleg. Het is fijn als je je verhaal kunt doen bij iemand die niet alleen de theorie, maar ook de praktijk kent en je handvaten mee krijgt om anders met dagelijkse situaties om te gaan.


Kinderen
Voor kinderen van de basisschool leeftijd (ca. 8 tot 12 jaar) is de werkwijze iets anders. Bij kinderen heb je meestal een langere aanloop nodig en zijn vooral de eerste gesprekken wat korter en laagdrempeliger van aard. Ik neem altijd de tijd om even een spelletje te doen. Ouders kunnen tijdens het coachgesprek in de wachtkamer wachten of erbij blijven als dat voor het kind prettiger is.

Bij kinderen onder de 8 jaar is het effectiever om via de ouders te coachen. Wil je hier meer informatie over, neem dan even contact op.

AD(H)D Cursus voor kinderen
Heeft jouw kind last van een negatief zelfbeeld? Dit komt (helaas) vaak voor bij kinderen met AD(H)D.  Hiervoor heb ik een cursus ontwikkeld, speciaal gericht op het versterken van het zelfbeeld van kinderen in de basisschool leeftijd met AD(H)D.

In deze cursus leg ik in kindertaal uit wat ADD en ADHD is en hoe het nou komt dat dingen soms anders werken in je hoofd. Verder ligt de focus vooral op het versterken van het zelfbeeld van het kind. Het doel is dat het kind door de cursus zichzelf meer leert kennen en waarderen, waardoor het weerbaarder zal zijn in het omgaan met zichzelf (emoties) en met anderen.

De cursus bestaat uit 9 lessen van maximaal een uur. Ik stem altijd op het kind af; als de concentratie weg is dan stoppen we iets eerder en op het eind doen we altijd even een spelletje. Ouders kunnen erbij blijven als dat voor het kind prettiger is, of kunnen even een boekje lezen in de wachtruimte. De kosten van deze cursus zijn in totaal € 315,-, dit is eventueel in delen te betalen.


Tarieven

Jongeren en volwassenen
Een coachgesprek duurt 60 minuten.
Dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur: € 70,-
Dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 18.00 en 21.00 uur: € 90,-

Kinderen van de basisschool leeftijd (ca. 8-12 jaar)
Per coachgesprek van maximaal 60 minuten:

Dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur: € 50,-
Dinsdag, donderdag en vrijdag na 18.00 uur: € 70,-

Alle bedragen zijn inclusief 21% Btw. Op alle coachgesprekken zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Voor meer informatie over vergoedingen klik hier.

Mocht het tarief een belemmering voor jou zijn om te komen, neem dan toch even contact op, dan kijken we samen naar een oplossing. 

Met hartelijke groet,
Jolanda Rijneveld

De AD(H)D Coach is aangesloten bij:

Coachingland

 

Ik zoek christelijke hulp.nl
ADHD Centrum NL