Werkwijze en tarieven

 

De AD(H)D Coach geeft begeleiding aan volwassenen, jongeren en kinderen met ADD en ADHD symptomen.

Je kunt terecht voor hulp bij allerlei zaken die direct of indirect met AD(H)D te maken hebben. Te denken valt aan studieproblemen, problemen op werkgebied, relatieproblemen, slaapproblemen. Of problemen met concentratie, organiseren en plannen.

Het komt vaak voor dat iemands zelfbeeld deuken heeft opgelopen door alle ervaringen met AD(H)D.  Ook daar gaan we dan mee aan het werk tijdens de coachgesprekken. Je talenten en positieve eigenschappen komen tijdens een coachtraject vaak al meer in beeld, waardoor je zelfvertrouwen vanzelf al in een meer gezonde balans komt.

Een officiële diagnose van AD(H)D is niet noodzakelijk. Je kunt over het algemeen op korte termijn langskomen, ik hanteer geen wachtlijsten.

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we waar je tegenaan loopt en wat je hulpvraag is. Als er van beide kanten een klik is maken we een afspraak voor het eerste coachgesprek. Ik geef je ook een indicatie van hoeveel gesprekken er ongeveer nodig zijn zodat je weet waar je aan toe bent.

Tijdens de coachgesprekken wissel ik gesprekken af met oefeningen zodat je niet alleen inzicht krijgt, maar ook dingen kunt verwerken en praktisch bezig bent. Het is dus zowel praten als doen. Ik schrijf en teken veel op het whiteboard, omdat het goed helpt om alles visueel te maken. Na het gesprek krijg je een foto hiervan in de mail, zodat je thuis nog eens na kunt kijken waar het gesprek over ging en er effectiever mee aan het werk kan.

Tijdens een coachtraject krijg je dus informatie over ADD en ADHD, handvaten om er beter mee om te gaan en meer zicht op je talenten en positieve eigenschappen. 

 

Vaak kun je na enkele gesprekken zelf weer verder, maar veel mensen vinden het prettig om af en toe even terug te komen. Dat is voor ieder persoonlijk en gaat in goed overleg. Het is fijn als je je verhaal kunt doen bij iemand die niet alleen de theorie, maar ook de praktijk kent en je handvaten mee krijgt om anders met dagelijkse situaties om te gaan.

Kinderen
Voor kinderen van de basisschool leeftijd (ca. 8 tot 12 jaar) reken ik half tarief, omdat de werkwijze hierbij anders is. Bij kinderen heb je meestal een langere aanloop nodig en zijn vooral de eerste gesprekken wat korter en laagdrempeliger van aard. Ouders kunnen tijdens het coachgesprek in de wachtkamer wachten of erbij blijven als dat voor het kind prettiger is.

Bij kinderen onder de 8 jaar is het effectiever om via de ouders te coachen. Wil je hier meer informatie over, neem dan even contact op.


Op alle coachgesprekken zijn de algemene voorwaarden van toepassing. Voor meer informatie over vergoedingen klik hier.

Tarieven en openingstijden

Een coachgesprek duurt 60 minuten.
Dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 09.00 en 18.00 uur: € 70,-
Dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 18.00 en 21.00 uur: € 90,-

Mocht het tarief een belemmering voor jou zijn om te komen, neem dan toch even contact op, dan kijken we naar een oplossing. Alle bedragen zijn inclusief 21% Btw.

Maak meteen een afspraak voor een gratis en vrijblijvende kennismaking op 06-39 77 64 01 of vul het contactformulier in. Dan neem ik z.s.m. contact met je op.

Met hartelijke groet,
Jolanda Rijneveld

De AD(H)D Coach is aangesloten bij: