(Lees)tips

Deze boeken kan ik je van harte aanraden om te lezen. Je kunt ze direct bij Bol.com bestellen via de link. Als je iets besteld via mijn link ontvang ik een kleine vergoeding zonder dat het jou iets extra’s kost. Dankjewel!


Cathelijne Wildervanck heeft een verfrissende kijk op AD(H)D.  In dit boek legt ze uit waarom zij anders kijkt naar ADD en ADHD en wat dit jou op kan leveren. Naast met veel humor geschreven tekst staan er ook oefeningen in waarmee je zelf aan de slag kunt gaan.


Wonderlijke Wazigheid is een prachtig boek, geschreven voor tieners met ADD. Veel informatie, ervaringen van anderen en tips en trucs hoe je ermee om kunt gaan. Herkenning van A tot Z!


Byron Katie beschrijft de vier vragen die (inderdaad) je leven kunnen veranderen. Want hoe we het leven ervaren heeft alles te maken met onze gedachten hierover en ons gedrag komt hieruit voort. Met dit boek leer je hoe je jezelf deze 4 vragen kunt stellen en anders in het leven kunt gaan staan.


Het Volle Hoofdenboek is geschreven voor kinderen vanaf 8 jaar die last hebben van een vol hoofd. Niet alleen voor kinderen met ADD of ADHD, maar ook voor kinderen met autisme of dyslexie.
In het (werk)boek komen verschillende vragen aan bod: hoe komt het zo druk in mijn hoofd? wat kan ik doen om het rustiger te maken? Een boek met leuke plaatjes, oefeningen en plek om zelf te tekenen hoe vol je hoofd zit. Er staan ook praktijkverhalen in van kinderen die een vol hoofd hebben en wat ze eraan hebben gedaan om dat op te lossen. Super leuk om samen met je kind dit boek te lezen en de opdrachten te doen!


Dit boek is gemaakt voor kinderen van ca. 4 tot 10 jaar. De theorie van Byron Katie is in dit boek in kindertaal verwerkt met prachtige illustraties erbij.  Tijger-tijger voelt zich vreselijk, maar gelukkig leert hij van Schildpad hoe hij het op kan lossen met de 4 vragen.


Janet Klein is moeder van een gezin waarin zowel man als kinderen AD(H)D hebben. Haar belevenissen kun je lezen in ‘Stuitermam’.Als je het lastig vindt om je te concentreren en stil te zitten, is het heel handig om deze kubus te hebben. Er zitten aan alle kanten knopjes en dingetjes aan waar je aan kunt ‘frutten’. Zo kun je jezelf voldoende prikkels geven om op te kunnen letten en je te kunnen concentreren. Ik pakte vroeger altijd een paperclip, maar dit is veel leuker om mee te friemelen!


Als je op zoek bent naar iets voor je kind om tot rust te komen, kijk dan eens op de website www.stoeli.nl. Hier zijn prachtige schommelstoelen te koop die een rustgevend effect hebben op je kind. Ze zijn er trouwens ook voor volwassenen.

stoeli.nlDeze schommelstoel voor schoolkinderen is vaak hét plekje om tot zichzelf te komen. Of het nu gaat om een  eigen plek in de ochtend, of voor in de avond. Deze Schommeli is er altijd. Je ziet direct dat je kind door de beweging tot rust komt! En dat is enorm genieten, ook voor jou!