Over de coach

Leuk je te ontmoeten!

Ik ben Jolanda Rijneveld, getrouwd en moeder van twee kinderen waarvan een met ADD en een met ADHD. Zelf heb ik als volwassene de diagnose ADD gekregen, waardoor veel puzzelstukjes op hun plek vielen. Je zou kunnen zeggen dat ik ‘ervaringsdeskundige’ ben 🙂 en inmiddels ben ik ook officieel opgeleid als ADHD coach.

Jolanda Rijneveld

Ik ben destijds prima geholpen bij GGZ, met wat gesprekken en medicatie. Maar ik miste toch iets. Ik wilde zelf meer mogelijkheden hebben om ermee om te gaan. Ook in mijn omgeving zag ik mensen worstelen omdat medicatie niet alles oploste of teveel bijwerkingen gaf.

In 2015 heb ik de ADHD Coachopleiding gedaan bij het ADHD Centrum in Delft. Daar leerde ik op een andere manier naar AD(H)D kijken. Ik weet nu wat er in je hoofd en in je lijf gebeurd als je AD(H)D hebt. En wat je kunt doen om beter met prikkels om te gaan en meer in balans te blijven.

Wat je water geeft groeit zeggen ze, dus ik kijk nu vooral naar wat er wel goed gaat. Dingen die niet helemaal goed lopen zijn er altijd wel in het leven, maar waar geef je de meeste aandacht aan?

Ik werk vooral oplossingsgericht. Het heeft niet zoveel zin om er helemaal in te duiken wat er niet lukt, waarom het niet lukt, hoelang het al niet lukt, enzovoorts. Dan komt je probleem misschien wel duidelijker in beeld, maar het lost het niet op. Dus, wanneer lukt het nou wel en hoe kun je dat vaker inzetten? En wat zijn de positieve kanten van jouw ADD of ADHD? Want ja, die zijn er gelukkig ook 🙂 .

Ik heb zelf een christelijke levensovertuiging, maar mijn begeleiding heeft geen christelijke inslag – tenzij jij erom vraagt. Het maakt mij ook niets uit wat jouw geloofsovertuiging is, iedereen is welkom!

Als jij een stap wil maken in je persoonlijke ontwikkeling met AD(H)D, maak dan gelijk een afspraak voor een kennismaking op 06 39 77 64 01.

welkom