Een poging tot opvoeden…..

We zaten aan tafel. Met z’n vijven.

Dat is op zich al een kunst. Geen tafeltennis, geen dansen, geen toneel.

Gewoon samen eten in alle rust…

Wacht even… ‘RUST’ zei ik dat echt? Hoe naïef van me.

Rond etenstijd zitten ze allemaal vet in de rebound. Pillen zijn uitgewerkt, energie komt omhoog, verwerking van de dag begint. Zie je het voor je? Ik zit aan tafel met om me heen drie adrenaline machientjes.

Madelief spande de kroon. Die was echt ENORM druk. Iets met puberhormonen enzo…

Er komt in dit soort situaties meestal een moment dat ik probeer op de rem te gaan staan:

‘Probeer nu even mindfull te eten!’

‘Kunnen jullie je mond nu alsjeblieft alleen even gebruiken om te
kauwen?!’

Ik hoor mezelf dan dit soort nonsens uitkramen…

Dit keer was er echt geen houden aan. Madelief ging maar door.

En toen kwam het. Het excuus waar ik zo’n hekel aan heb.

‘Ja maar, ik kan niet stoppen want ik heb ADHD.’

Ik ontplofte!

‘Onzin! Ook jij kan leren op het goede moment te stoppen.’

Manlief zat er al die tijd wat verloren bij. Hij heeft de neiging zich na een drukke werkdag in zichzelf te keren. Toen sprak hij de historisch woorden:

‘Zullen we naar King Kong gaan?’

Ik was compleet verbouwereerd. Weg opvoedpoging. Weg serieus gesprek.

‘Hé, ik doe hier een poging tot opvoeden, kun je me niet een beetje steunen?’

Maar het was te laat. Mijn drie adrenaline machientjes lagen op de grond van het lachen. King Kong… Hoe komt hij erop…

poging tot opvoeden...

 

 

 

 

 

janet Ik ben Janet Klein.
De 40 gepasseerd, al 16 jaar getrouwd met Peter en moeder van drie kinderen: Madelief (15), Tess (12) en Ruben (11). Manlief, Madelief en Ruben hebben ADHD. Tess heeft ADD. Ik heb hierdoor een leven dat nooit saai is.

De afgelopen jaren ben ik gaan tekenen om mijn ervaringen een plek te geven. Deze stripjes leidden tot herkenning bij en gesprekken met anderen. Ik heb inmiddels één boekje mogen maken van mijn strips: Stuitermam. Ervaringen van een moeder in een ADHD gezin. Mijn motto: ‘genieten van deze vier prachtige mensen en met humor en zelfspot kijken naar de situaties die het leven met hen oplevert’.

Heb je een reactie op de blog van Janet? Laat het ons hieronder weten. 

a.u.b. log in om een bericht te plaatsen