1-0 voor mezelf!

Wat werkt het toch goed om af en toe je prefrontale cortex even lekker te laten werken. Je wat? Je prefrontale cortex; die helpt je o.a. om te kijken waarom iets wel of niet werkt en zet je dus in de ‘leerpositie’. De vraag-van-vandaag was: hoe komt het dat ik niet aan sporten toekom terwijl ik het wel wil?

Conclusie: ik plan teveel dingen voordat ik weg moet en kom daardoor in tijdnood.  En ga vervolgens niet sporten. Meh.

Vandaag is het me wel gelukt om ruim op tijd te vertrekken en daadwerkelijk te gaan sporten. Yeeej! En hoe is dat zomaar gelukt?

Ik bedacht de avond ervoor hoe laat ik uiterlijk moest vertrekken om op tijd te zijn in de sportschool, en zodanig dat ik nog tijd had om me daar om te kleden. Kwart voor 10 moest ik vertrekken om op tijd te zijn. Oké duidelijk. Daarna heb ik gekeken wat ik die ochtend nog kon doen vóór het sporten en waarmee ik om half 10 zou kunnen stoppen. Inderdaad een kwartier te vroeg, omdat er altijd wel iemand even iets tegen je wil zeggen, omdat je nog even naar de wc moet, omdat je je sleutels kwijt bent….nouja dat soort dingen.

En zo kwam het dat ik vandaag én gesport heb, én veel werk af heb gekregen. Met mijn dopamine gehalte zat het dus wel goed vandaag 🙂 .

Jolanda Rijneveld mezelluf

Ik ben oprichtster van Power met ADHD, opgeleid als AD(H)D coach en heb zelf ADD. Het ‘verhaal’ AD(H)D ken ik dus van beide kanten.  In mijn blogs schrijf ik over mijn eigen ervaringen en over
mijn ervaringen als AD(H)D coach (www.adhdgouda.nl). Ik loop warm voor mijn geloof en mijn gezin, voor psychologie, persoonlijke ontwikkeling, natuur en muziek.

Wat doe jij om je doelen te behalen? Om de dingen te doen die écht belangrijk voor je zijn? Laat het hieronder even weten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *